LADA XRAY

STIL I DINAMIKA

LADA XRAY je Crossover  dizajniran za one koji nisu navikli da se izgube u gomili.

Za one koji žele da budu viši, svijetliji, vidljiviji i da budu slobodni, pravi izbor je LADA XRAY.

Maksimalni utisci očekuju Vas prilikom kontakta sa volanom automobila LADA XRAY!

Kompaktan ali čvrst, visok ali dinamičan. To je  XRAY!

Reljefna površina krila i vrata naglašava dinamičan stil sigurnog Crossovera.

Automobil sa razvijenim „mišićima“ odlikuje se u svim disciplinama:  brzinom savladavanja puta, manevrisanjem na gradskim saobraćajnicama, pouzdanim pokretima na tlu, snijegu i neravnomjernim urbanim površinama.

LADA XRAY je kreirana po principu „AUTOMOBIL JE MOJ DRUGI DOM“ unutrašnjosz automobila je veoma udobna.

 

DINAMIKA I UDOBNOST

LADA XRAY je  posebno pogodno vozilo za vožnju u gradu, ima dinamičan motor, oštru kontrolu upravljanja, dobru izolaciju buke. Suspenzija automobila je podešena za aktivno manevrisanje: amortizeri i vješanje pružaju izvrsnu kontrolu nad putanjom.

.

 

AKTIVNA BEZBJEDNOST

Za aktivnu bezbjednost u vožnji zadužena je funkcija kotrole stabilnosti ESC. Inteligentni sistem sprečava pokretanje automobila i niz neophodnih sigurnosnih opcija.

Anti-lock kočioni sistem (ABS): osigurava sigurnu upravljivost prilikom kočenja.

Pomoć pri kočenju BAS: kada je pedala kočnice pritisnuta, sistem automatski povećava pritisak na liniji kočnice, što efektivno  usporava automobil.

Sistem kontrole vuče TCS: pruža dinamičan početak vožnje na klizavim površinama, a u slučaju klizanja jednog od točkova sistem vrši funkciju zaključavanja diferencijala.

Sistem distribucije kočione sile (EBD): optimalno dijeli sile između osovina, sprečavajući  zakretanje automobila.

PASIVNA BEZBJEDNOST

Svi paketi opreme automobila LADA XRAY posjedu vazdušne jastuke za vozača  i suvozača i sigurnosne pojaseve sa limitatorom sile zatezanja.

Udobna i sigurna vožnja najmlađih putnika osigurana je pomoću ISOFIX priključka za pričvršćivanje dječijih sjedišta i sigurnosnim sistemo od otvaranja vrata sa unutrašnje strane.